ponedeljek, 24. februar 2020

Strokovni standardi za specialne knjižnice (2018-2028)

Strokovno srečanje v Trubarjevi hiši literature, 20.2.2020

V strokovnem življenju bibliotekarja je polno nasprotij. Na eni strani mora slediti vsem spremembam v tehnologiji, iskati nove stvari in biti v toku v časom. Po drugi strani pa mora ostajati trdno zasidran v poslanstvu, nikoli pozabiti, kje so njegove korenine ter kaj je njegova osnovna naloga. Ta nasprotja so še posebej izrazita pri specialnih knjižničarjih, saj morajo združevati zelo različne vloge, povrh vsega so v institucijah, kjer delujejo običajno še sami ter nimajo sogovornika, ki bi njihovo razdvojenost resnično razumel. Zato je še posebej pomembno, da se povezujemo znotraj in zunaj stanovskih organizacij ter se družimo s kolegi, ki so v podobnih situacijah.
Eden takšnih dogodkov se je zgodil pretekli teden v Trubarjevi hiši literature. Strokovno srečanje je bilo primarno namenjeno specialnim knjižničarjem, a je bilo odprto za vse, ki jih je tema zanimala.
Dogodek je vodil Gregor Ilaš iz Slovenskega etnografskega muzeja. Za uvod je Violetta Bottazzo predstavila historiat standardov za specialne knjižnice v Sloveniji. Nato je s predstavitvijo nadaljevala Barbara Kavčič, predsednica Sekcije za specialne knjižnice pri ZBDS, ki je predstavila aktualne standarde in začela s pogovorom o tem, kje trenutno smo pri uporabi standardov in kaj nas še čaka. Si vzamemo čas za nepristransko oceno knjižnice? Se res oborožimo z aktualnimi kvalitativnimi in kvantitativnimi podatki za pogovor z nadrejenimi? Nas je mogoče strah, kaj bomo izvedeli o svoji knjižnici in se rajši postavimo v obrambno pozicijo? Pogovoru se je pridružila tudi vodja delovne skupine za Strokovne standarde za specialne knjižnice pri NSKD, dr. Alenka Kavčič Čolić.
Tekom pogovora se je jasno izkazalo, da preslabo poznamo in uporabljamo orodja, ki jih imamo na voljo. Skozi dialog vseh vpletenih se je izkazalo tudi, da potekajo intenzivne priprave na spremembe tako na Ministrstvu za kulturo, kjer pripravljajo Minimalne zahteve za opravljanje knjižnične dejavnosti, kot tudi na Oddelku za bibliotekarstvo, informacijsko znanost in knjigarstvo, kjer intenzivno pripravljajo prenovo študijskih programov.
Standardi za specialne knjižnice, ki jih je novembra 2018 sprejel Nacionalni svet za knjižnično dejavnost, so bili priročna spodbuda za raznolik pogovor o našem delu in delovanju. Strokovna srečanja na katerih se srečata realnost in teorija so dobrodošla, saj lahko le tako začnemo dialog, ki bo osnova za nova priporočila, nove standarde. Vedno aktualna tema in opomnik, da tudi (specialne) knjižnice prispevajo k družbenemu razvoju, pa tako ali tako nikoli nista odveč. Podobni dogodki so ključni za izmenjavo mnenj in razvoj učinkovitega prehajanja informacij, ki je v korist vseh.

Barbara Kavčič
Predsednica Sekcije za specialne knjižnice pri ZBDS

Dogodek je organizirala Sekcija za specialne knjižnice pri ZBDS v sodelovanju z DBL.

26 komentarjev:

  1. Pozdravljeni in dobrodošli v Spotlight Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične storitve posojanja po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako pa si lahko izposodite do 15 milijonov evrov. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

    Vemo, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo, jih veliko ljudi zaradi velikih obresti tako težko dobi lastniško posojilo pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah. obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kateri koli drug razlog.

    Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete.

    Ponujamo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na spotlightglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 |

    Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah!

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje. Ponujamo vse vrste posojil, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e-pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali nam pošljite neposredno sporočilo na WhatsApp prek: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in zavzeto smo vam pomagali izboljšati vaše dolgoročne in kratkoročne finančne cilje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev za posameznike in podjetja na najučinkovitejši in najhitrejši način.

    Tu je nekaj razlogov, zakaj bi se morali obrniti na nas za posojilo;
    * Udobje - za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli.
    * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - posojilo prejmite v 24 urah po odobritvi.
    * Prilagodljiva obrestna mera 3%.
    * Visoke stopnje odobritve
    * Prilagodljivo odplačilo - dobite priložnost, da izberete datum odplačila, bodisi tedensko, mesečno ali letno v trajanju od 1 do 30 let.
    * Preprosta spletna aplikacija.
    * Prilagojene smernice in strokovno znanje.
    * Brez skritih stroškov

    Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja sredstev.

    Za več informacij o naši ponudbi posojila nam prosimo pošljite zahtevo za posojilo prek:
    E-naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp: +447903159998

    Posredniki / svetovalci / posredniki so dobrodošli, da pripeljejo svoje stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

    OdgovoriIzbriši
  3. Prijavite se za posojilo pri NOVA GLOBAL FINANCE po 3-odstotni obrestni meri

    Ne glede na to, ali želite spodbuditi svoj življenjski slog ali imate nepričakovane stroške, je posojilo NOVA GLOBAL FINANCE stroškovno učinkovit način za njegovo uresničitev.

    Nova Global Finance so prilagodljive: lahko si izposodite od tisoč (1.000) do 20 milijonov EUR in z ustreznim rokom odplačevanja od 1 leta do 30 let. Ponujamo obsežen nabor osebnih posojil, poslovnih posojil, stanovanjskih posojil in posojil za konsolidacijo dolga, ki jih lahko prilagodite vašim spreminjajočim se potrebam in okoliščinam po 3-odstotni obrestni meri.

    Kaj dobite:
     Takojšen dostop do vaših sredstev po odobritvi
     konkurenčne obrestne mere
     Prilagodljivi pogoji odplačevanja
     sposobnost hitrejšega odplačevanja posojila (dodatna plačila zmanjšajo znesek kapitala posojila)
     Preprosta odobritev, če potrebujete dodatna sredstva
     Za posojilo lahko zaprosite na svojem priročnem mestu in ob času

    Kako se prijaviš:
    Prošnja za posojilo je hitra in enostavna! Podjetja ali posamezniki, ki se zanimajo za posojilo pri Nova Global Finances in potrebujejo več informacij o tem, KAKO SE PRIJAVITI, naj pošljejo e-poštno sporočilo na (novaglobalfinances@gmail.com) ALI se obrnejo na Camillo Karlsen na WhatsApp: +31642117819 za več informacij in ustne sestanke. Uporabite T & C.

    Camilla Karlsen
    Višji vodja posojil

    OdgovoriIzbriši
  4. Če imate težave s trenutno kreditno oceno ali če ne morete dobiti posojila in težko plačujete najemnino hiše. Z našimi prilagodljivimi posojilnimi paketi smo zagotovljeni in sposobni nuditi finančne storitve vsem našim številnim strankam po vsem svetu. Delujemo pod jasnimi in razumljivimi pogoji ter ponujamo posojila vseh vrst zainteresiranim strankam, podjetjem, podjetjem, poslovnim organizacijam, zasebnikom in vlagateljem v nepremičnine. Pišite nam preko e-pošte: danielpetersonloan7@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  5. Če imate težave s trenutno kreditno oceno ali če ne morete dobiti posojila in težko plačujete najemnino hiše. Z našimi prilagodljivimi posojilnimi paketi smo zagotovljeni in sposobni nuditi finančne storitve vsem našim številnim strankam po vsem svetu. Delujemo pod jasnimi in razumljivimi pogoji ter ponujamo posojila vseh vrst zainteresiranim strankam, podjetjem, podjetjem, poslovnim organizacijam, zasebnikom in vlagateljem v nepremičnine. Pišite nam preko e-pošte: danielpetersonloan7@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  6. URGENT LOAN! URGENT LOAN!! URGENT LOAN!!!

    Are you in need of urgent financial assistance for a personal purpose or for your business needs? Here is some good news for you. We offer loans to individuals or corporate firms at the lowest annual percentage rate 2%.

    Contact us today to get:-

    *Car Loans

    *Business Loan

    *Debt Consolidation Loan

    *Personal Loan

    *Business Expansion Loan

    *Student Loan

    *Agricultural Development Loan

    And Lots more.

    Contact us today Via (Expressglobal55@gmail.com) or (+12606355412)

    Thanks.

    OdgovoriIzbriši
  7. Pozdravljeni in dobrodošli v Spotcap Global Financial Services, moje ime je Claudia Klein, sem Nemka in ponujam vse vrste posojil

    Ali močno potrebujete finančno okrepitev? Ali potrebujete posojilo za različne namene? če je vaš odgovor pritrdilen, vam svetujem, da se obrnete na moje podjetje prek | spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | in imate posojilo na svojem računu v 24 urah, ker nudimo odlične storitve posojanja po vsem svetu.

    Ponujamo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in še veliko več), ponujamo tako dolgoročna kot kratkoročna posojila, prav tako si lahko izposodite do 15 milijonov evrov in damo posojila po nizki obrestni meri 3% na leto. Moje podjetje vam bo pomagalo doseči različne cilje s široko paleto posojilnih produktov.

    Priznam, da je bilo pridobivanje zakonitega posojila vedno velika težava. Za posameznike, ki imajo finančne težave in jih potrebujejo rešitev, je veliko ljudi tako težko dobiti posojilo lastniškega kapitala pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah zaradi visoka obrestna mera, nezadostno zavarovanje, razmerje med dolgom in dohodkom, nizka kreditna ocena ali kakršni koli drugi razlogi

    Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov bank. Naša storitev je na voljo 24 ur na dan, vse dni v tednu - lahko dobite posojilo in zaključite transakcije, kadar koli in kjer koli ga potrebujete

    Nudimo 24 ur posojila svetovnega razreda. Za vprašanja / vprašanja? - Pošljite e-pošto na spotcapglobalservices@gmail.com | ali nam pošljite sporočilo na WhatsApp: +4915758108767 | & takoj se vas bomo posvetili

    Družini, prijateljem in kolegom ni treba vedeti, da imate malo denarja, preprosto nam pišite in prejeli boste posojilo.

    Vaša finančna svoboda je v vaših rokah !!

    OdgovoriIzbriši
  8. Hallo meine Damen und Herren, benötigen Sie finanzielle Hilfe? Ich bin Max Bent. Ich bin Kreditgeber und auch Finanzberater.

    Benötigen Sie einen dringenden Kredit, um Ihre Schulden zu begleichen, oder benötigen Sie einen Eigenkapitalkredit, um Ihr Geschäft zu verbessern? Wurden Sie von Banken und anderen Finanzinstituten abgelehnt? Benötigen Sie eine Kreditkonsolidierung oder Hypothek? Suchen Sie nicht mehr, denn wir sind hier, damit all Ihre finanziellen Probleme der Vergangenheit angehören. Kontaktieren Sie uns per E-Mail:

    oceanfmortgages@gmail.com
    oceanfmortgages@gmail.com

    Dies ist Ocean Finance Hypotheken. Wir bieten Interessenten Kredite zu einem angemessenen Zinssatz von 2% an. Die Spanne reicht von 5.000,00 Euro bis maximal 100.000.000,00 Euro.

    OdgovoriIzbriši
  9. Pozdravljeni, dame in gospodje, ali potrebujete finančno pomoč? Jaz sem Susan Benson. Sem posojilodajalec in tudi finančni svetovalec.

    Ali za dokončanje projekta potrebujete poslovno posojilo, osebno posojilo, hipotekarno posojilo ali posojilo? Če je vaš odgovor pritrdilen, vam priporočam, da se obrnete na moje podjetje. Nudimo vse vrste posojilnih storitev, vključno z dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili. Za več informacij nam pišite po e -pošti: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) ali mi pišite neposredno na WhatsApp na: +447903159998 in v trenutku prejmite odgovor.

    Smo celovito podjetje za finančne storitve in vam želimo pomagati izpolniti vse vaše želje. Specializirani smo za zagotavljanje strukturiranih finančnih rešitev posameznikom in podjetjem na najučinkovitejši in najhitrejši način.

    Tu je nekaj razlogov, zakaj se obrnite na nas za posojilo;
    * Udobje - Za posojilo se lahko prijavite kadar koli in kjer koli.
    * Prilagodljiv znesek - odločite se, koliko si želite izposoditi.
    * Hitro neposredno financiranje - Prejmite posojilo v 24 urah po odobritvi.
    * Prilagodljiva obrestna mera - Ugodna obrestna mera 3%.
    * Visoke stopnje odobritve - imate 99,9% možnosti, da dobite posojilo
    * Prilagodljivo odplačilo - Datum odplačila morate izbrati tedensko, mesečno ali letno za obdobje 1-30 let.
    * Enostavna spletna aplikacija.
    * Prilagojeno vodenje in strokovno znanje.
    * Brez skritih bremenitev

    Ne izgubite priložnosti zaradi pomanjkanja financ. Obrnite se na moje podjetje zdaj, lahko vam pomagamo pri posojilu, ker smo pomagali številnim posameznikom in organizacijam, ki se po vsem svetu soočajo s finančnimi težavami

    Za več informacij o naši ponudbi posojila nam vljudno pošljite zahtevo za posojilo prek
    Elektronski naslov: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp/Telegram: +447903159998

    Posredniki/svetovalci/posredniki so dobrodošli, da pripeljejo svoje stranke in so 100% zaščiteni. V popolnem zaupanju bomo sodelovali v korist vseh vpletenih strani.

    OdgovoriIzbriši

  10. Brez skrbi, tukaj smo za vas! Ali potrebujete hitro posojilo za podjetja ali za plačilo računov po 2% obrestni meri? Ponujamo poslovno posojilo, osebno posojilo, stanovanjsko posojilo, avto posojilo, študentsko posojilo, konsolidacijsko posojilo itd. ne glede na vaš kreditni rezultat. Zagotavljamo finančne storitve našim številnim strankam po vsem svetu. Z največjim trajanjem od 1 do 30 let se naše posojilo giblje od 5000 000 evrov (pet tisoč dolarjev) do 50 000 000,00. (Petdeset milijonov evrov). Posojamo tudi v ZDA DOLLARS, EURO in POUNDS! Za več podrobnosti nas prosim kontaktirajte po tem e -poštnem naslovu: (tinvestor53@gmail.com) WhatsApp “: +16892107004

    OdgovoriIzbriši
  11. PONUDBA POSOJILA "NOVELTY FINANCE"
    Zdravo!!! Ali potrebujete posojilo? Če je odgovor pritrdilen, vam priporočam, da zaprosite za posojilo prek Novelty Finance Inc.

    Moje ime je Davina Claire, sem finančna direktorica Novelty Finance in lahko zaprosite za posojilo pri mojem podjetju in imate posojilo na vašem računu v 24 do 48 urah. Ugotovil sem, da veliko ljudi tako težko dobi posojilo pri svojih lokalnih bankah ali drugih finančnih institucijah zaradi visoke obrestne mere, nezadostnega zavarovanja, razmerja dolga in dohodka, nizke kreditne ocene ali drugih razlogov.

    V NOVELTY FINANCE nudimo rešitve za financiranje. Nudimo vse vrste posojil (osebno posojilo, poslovno posojilo in številna druga). Ponujamo prilagodljive in več možnosti posojil, vključno z zavarovanimi in nezavarovanimi posojili, dolgoročnimi in kratkoročnimi posojili, ki so prilagojena vašim finančnim potrebam.

    Za poizvedbe/vprašanja? - Pošljite e-pošto na [noveltyfinances@gmail.com] ali pokličite / WhatsApp preko: +447915601531]

    Prizadevamo si, da bi bilo zadolževanje enostavno, priročno in ugodno.

    Naša storitev je zelo hitra, zaupanja vredna in zanesljiva in si lahko izposodite do 5 milijonov evrov po subvencionirani obrestni meri 3 % na leto. Smo pravo podjetje, na katerega se lahko obrnete, ko nujno potrebujete posojilo.

    Nič več čakalnih dob ali stresnih obiskov banke, naša storitev je na voljo 24 ur na dan. Za posojilo lahko zaprosite kadar koli in kjer koli na svojem primernem mestu s telefonom ali prenosnikom, vse kar morate storiti je, da nam pošljete svojo zahtevo za posojilo na:
    Elektronski naslov: (noveltyfinances@gmail.com)
    WhatsApp/Telegram: +447915601531
    Telefon: +447915601531

    Vedno smo veseli, da nudimo finančno podporo.

    OdgovoriIzbriši
  12. Sem Becca Nora, rada bi delila izjemno pričevanje o tem, kako sem dobila 700.000 evrov, POSOJILO prek ELENE NINO kreditne naložbe in vse vrste. če vas zanima posojilo, se obrnite na e-pošto: elenanino0007@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  13. Smo finančna ustanova, specializirana za podporo projektom, pomoč starejšim, brezposelnim, hipotekarnim in upokojencem, z obrestno mero 3 % v času odplačevanja.

    Za več informacij nas lahko kontaktirate: mpantzagiota03@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  14. zdravo

    Vlaganje v kriptovalute z gospo Trish Dave je spremenilo moje življenje. Besede ne morejo opisati čudovitega dela, ki ste ga opravili na mojem trgovalnem računu, vesel sem, da sem vam zaupal in vam dal priložnost, da pomagate povečati mojih 500 $ v 5000 $ v samo enem tednu, gospa Trish Dave, moja družina in jaz smo vam večno dolžni za finančno stabilnost, ki ste jo prinesli v naš dom, svetujem celotni javnosti, da vlaga s Trish Dave, kontaktirajte prek: E-pošta: trshdave@gmail.com WhatsApp: +79304082498
    Splet https://smartbitvest.com/

    OdgovoriIzbriši
  15. Moje ime je Mark, prihajam iz Slovenije. Vsem želim povedati, če potrebujete pravo posojilo. posojilo Credit Institutions je pravo podjetje za prošnjo, saj sem nekaj dni potreboval denar in sem iskal posojilo na spletu. Videl sem podjetje in zaprosil sem za to. Moje podjetje me je 2-krat ogoljufalo za denar. Bil sem tako žalosten, ker Za to sem potreboval denar. Odločil sem se, da poiščem drugo podjetje in zaprosil sem pri drugem podjetju, ki mi je isto podjetje tudi reklo, naj položim denar, in to sem tudi storil, in nikoli nisem dobil posojila. Bil sem kot to, kar se mi dogaja, ker potrebujem denar nujno za nakup hiše, ker če ne pridem kmalu domov, bo moj najemodajalec mene in mojo družino pregnal stran od njegove hiše, zato sem moral dobiti svojo hišo. Ko sem znova iskal, sem videl to podjetje Posojilne kreditne institucije. Videl sem, da je veliko ljudi pričalo o tem podjetju, da je podjetje res odlično, zato sem se sprva bal prijaviti, ker sem dvakrat goljufal, zato sem si rekel, naj poskusim in vidim če je bilo to podjetje resnično, sem se prijavil. Ko sem zaprosil, so mi povedali vse, kar moram storiti, še vedno sem bil prestrašen, vendar sem jim zaupal in zagotovili so mi, da bom v 5 dneh dobil posojilo. Od svoje banke sem prejel obvestilo, da je na mojem bančnem računu znesek 110.000 evrov in bil sem zelo vesel. To sporočilo pišem na spletu, zdaj pa je to podjetje pomagalo tudi dvema mojima bratoma, tako da vsakemu posebej, če potrebujete pravo posojilo. posojilne kreditne institucije je pravo podjetje, pri katerem lahko zaprosite. stopite v stik z njimi samo po e-pošti ali prek e-pošte: ( loancreditinstitutions00@gmail.com ) pošljite jim sporočilo na WhatsApp: +393512114999

    OdgovoriIzbriši
  16. Pozdravljeni vsi, moje ime je Dawoud Owen, iz Londona, glavnega mesta Anglije, danes sem tako srečen. Prejel sem posojilo od posojilnih kreditnih institucij, ko je izgubljeno vse moje upanje, da ne morem več dobiti posojila, ker me goljufajo številni posojilodajalci, vendar se le spodbujam in naredim pogumen korak ter se prijavim pri tem posojilodajalcu, vendar z veseljem povem danes, ko sem pravkar prejel svoje posojilo v višini 9.000,00 funtov in vam bom svetoval vsem, ki potrebujete posojilo, ga kontaktirajte na njegov e-poštni naslov: loancreditinstitutions00@gmail.com. ali WhatsApp: +393512114999 in pridobite posojilo še danes. Lep dan vam želim

    OdgovoriIzbriši
  17. Moje ime je Euphemia Dorothea. Bog me je blagoslovil s tremi otroki in ljubečim možem. Obljubljam, da bom delila to pričevanje, ker je Bog dober v mojem življenju. Pred 4 meseci sem obupno potrebovala denar, dokler nisem pomislila na posojilo, nato pa sem naletela na narobe roke, ki so trdile, da so posojilodajalci, ne da bi vedele, da gre za prevaro. Od mene je pobral 1860 evrov in mi ni hotel poslati e-pošte. Od takrat sem bil zmeden, vendar me je Bog prišel rešit enega od vernikov. V nedeljo sem šel v cerkev po bogoslužju. Zamisel delim s članom Christians in ona me predstavi posojilna agencija, imenovana posojilne kreditne institucije, je povedala, da je agencija zagotovila znesek 90.000 evrov. Zbral sem e-poštni naslov posojilne agencije in jim v ponedeljek zjutraj poslal e-pošto, v kateri sem povedal pravila in predpise, in sledil sem jim. Po obdelavi dokumentov so mi dali posojilo v višini 120.000 evrov. Vsakdo ga lahko kontaktira preko e-pošte: loancreditinstitutions00@gmail.com ali številke WhatsApp: +393512114999

    OdgovoriIzbriši
  18. Ali potrebujete posojilo? V tem primeru pošljite e-pošto: dakany.endre@gmail.com

    Ali potrebujete posojilo? osebna posojila? poslovno posojilo? hipoteka? Kmetijstvo in projektno financiranje, HITRI KREDITI. Potrebujete posojilo, da poplačate svoje dolgove, plačate račune ali začnete dobro podjetje? ? Ponujamo vse vrste posojil z 2% obrestmi! Kontaktni e-poštni naslov: (dakany.endre@gmail.com)

    Nujna posojilna ponudba.

    OdgovoriIzbriši
  19. Ali potrebujete posojilo? Če je odgovor pritrdilen, napišite e-pošto na: dakany.endre@gmail.com

    Ali potrebujete nujno posojilo? Ponujamo 2-odstotna posojila, konsolidacijo dolga, poslovna posojila, osebna posojila, avtomobilska posojila, hotelska posojila, študentska posojila, osebna posojila, posojila za refinanciranje stanovanj in več informacij. E-pošta: (dakany.endre@gmail.com)

    Nujna posojilna ponudba.

    OdgovoriIzbriši
  20. Ali potrebujete posojilo za poravnavo dolga za plačilo računov? Želite še danes prevzeti nadzor nad svojim dolgom? Ponudba poslovnega posojila zdaj? Potrebujete posojilo za plačilo računa? Ali potrebujete posojilo? Ali potrebujete osebno posojilo? Posojila za razvoj podjetja? Ustanovitev podjetja, usposabljanje, konsolidacija dolgov. Solidno gotovinsko posojilo. Posoditi za karkoli? Ponujamo posojilo z nizko obrestno mero 2% brez preverjanja kreditne sposobnosti, E-pošta: (dakany.endre@gmail.com)

    Nujna posojilna ponudba.

    OdgovoriIzbriši
  21. Potrebujete súrne pôžičku? Poskytujeme osobné pôžičky? podnikateľské pôžičky? úver na bývanie? farmárske pôžičky? pôžičky na vzdelanie? Debetná konsolidačná pôžička? pôžičky na nákladné autá? pôžičky na auto? hotelové pôžičky? refinancovať úvery? a viac dlhov? štartovacie pôžičky? .Ponúkame s 2% úrokovou sadzbou! Kontaktujte nás prostredníctvom: (challotloan@gmail.com)
    Ponuka úveru

    OdgovoriIzbriši
  22. Potrebujete nujno posojilo? Ali nudimo osebna posojila? Poslovna posojila? Stanovanjska posojila? Kmetijska posojila? Posojila za izobraževanje? Posojila za konsolidacijo vlog? Posojila za tovornjake? Posojila za avto? Hotelska posojila? Refinanciranje posojil? in več šolskih posojil? Začetna posojila? .ponudimo z 2% obrestmi! Pišite nam: dakany.endre@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  23. Potrebujete posojilo nujno? Ali nudimo osebno posojilo? Komercialno posojilo; Vzajemno? Kmetijsko posojilo? Posojila za izobraževanje? Posojila za konsolidacijo dolgov? Posojilo za tovornjak? Posojilo za avto; Hotelsko posojilo? Refinancirati posojila? In več šolskih posojil? Začetno posojilo? .Nudimo 2% obresti! Pišite nam na (richardcosmos5@gmail.com)

    Nujna posojilna ponudba.

    OdgovoriIzbriši
  24. Moje pričevanje Pozdravljeni vsi
    Tukaj sem, da pričam, kako sem dobil posojilo od posojilnih kreditnih ustanov, potem ko sem večkrat zaprosil za različne posojilodajalce, ki so obljubili pomoč, a mi posojila nikoli niso dali. Dokler me moj prijatelj ni predstavil posojilnim kreditnim institucijam in mi obljubil, da mi bo pomagal, in dejansko so storili, kot so obljubili, brez kakršnega koli odlašanja. Nikoli si nisem mislil, da še obstajajo zanesljivi posojilodajalci, dokler nisem srečal posojilno-kreditnih ustanov, ki so res pomagale pri posojilu v višini 13.000 evrov in spremenile moje prepričanje. Ne vem, ali na kakršen koli način potrebujete resnično in nujno posojilo. Obrnite se na posojilne kreditne institucije po e-pošti: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    Whatsapp številka: +393512640785 ali: +393509313766
    ali :+393512114999.
    Elektronski naslov: loancreditinstitutions00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  25. Moje pričevanje Pozdravljeni vsi
    Tukaj sem, da pričam, kako sem dobil posojilo od posojilnih kreditnih ustanov, potem ko sem večkrat zaprosil za različne posojilodajalce, ki so obljubili pomoč, a mi posojila nikoli niso dali. Dokler me moj prijatelj ni predstavil posojilnim kreditnim institucijam in mi obljubil, da mi bo pomagal, in dejansko so storili, kot so obljubili, brez kakršnega koli odlašanja. Nikoli si nisem mislil, da še obstajajo zanesljivi posojilodajalci, dokler nisem srečal posojilno-kreditnih ustanov, ki so res pomagale pri posojilu v višini 13.000 evrov in spremenile moje prepričanje. Ne vem, ali na kakršen koli način potrebujete resnično in nujno posojilo. Obrnite se na posojilne kreditne institucije po e-pošti: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    Whatsapp številka: +393512640785 ali: +393509313766
    ali :+393512114999.
    Elektronski naslov: loancreditinstitutions00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši
  26. Moje pričevanje Pozdravljeni vsi
    Tukaj sem, da pričam, kako sem dobil posojilo od posojilnih kreditnih ustanov, potem ko sem večkrat zaprosil za različne posojilodajalce, ki so obljubili pomoč, a mi posojila nikoli niso dali. Dokler me moj prijatelj ni predstavil posojilnim kreditnim institucijam in mi obljubil, da mi bo pomagal, in dejansko so storili, kot so obljubili, brez kakršnega koli odlašanja. Nikoli si nisem mislil, da še obstajajo zanesljivi posojilodajalci, dokler nisem srečal posojilno-kreditnih ustanov, ki so res pomagale pri posojilu v višini 13.000 evrov in spremenile moje prepričanje. Ne vem, ali na kakršen koli način potrebujete resnično in nujno posojilo. Obrnite se na posojilne kreditne institucije po e-pošti: loancreditinstitutions00@yahoo.com
    Whatsapp številka: +393512640785 ali: +393509313766
    ali :+393512114999.
    Elektronski naslov: loancreditinstitutions00@gmail.com

    OdgovoriIzbriši